Om oss

Her finner du opplysninger om hvorfor dette webområdet er laget, hvem som har laget det og hva du kan bruke det til. Du finner også informasjon om dem som står bak tankematerialet webområdet bygger på.

For å bidra til bedre leseferdigheter

Bakgrunnen for dette webområdet er et 4-5 årig prosjekt for å utvikle et treningsprogram for å bli en bedre leser. Terje Kato Stangeland og Leif-Runar Forsth gikk gjennom det de fant av litteratur, på internett og andre steder, om lesing. Ut fra dette utviklet de kurs og en lærebok som ble utprøvd gjennom mange runder.

Resultatet var meget bra. Mange kursdeltakere har mangedoblet lesehastigheten sin, samtidig som de oppfatter mer av det de leser. Elever som har vært blant de svakeste i klassen, har blitt blant de flinkeste. Mennesker som er blitt karakterisert som dyslektikere, har lært å lese bedre enn de fleste studenter.

Hensikten med dette webområdet er å gjøre disse kunnskapene om lesing tilgjengelig for flest mulig. Målet er at alle som vil, skal kunne bli meget dyktigere til å lese.

Et annet mål er å gjøre det lettere for lærere å hjelpe sine elever til å bedre sine leseferdigheter.

Bli en dyktigere leser

Webområdet forklarer hva som skal til for å bli en meget dyktig leser. Det inneholder også oppgaver som forklarer hvordan du kan trene.

Dette er for deg som:

  • Går på skole
  • Studerer
  • Leser på jobb
  • Leser på fritida

Uansett hvem du er, hva du leser eller hvorfor du leser, kan du få mye mer ut av lesingen din.

Treningsopplegg

Vi forklarer hvordan du kan trene for å bli en dyktigere leser. Se mer om dette på siden: Treningsopplegg

For kursholdere

Webområdet Hurtiglesing.no er også for deg som underviser eller ønsker å undervise leseferdigheter. Den kan i seg selv fungere som kursdokumentasjon.

Du kan også kombinere din undervisning med elevenes selvstudier ved hjelp av webområdet.

Webområdet inneholder et sett med lysark (foiler) i Powerpoint som du kan bruke som de er, eller modifisert til ditt eget opplegg. Disse er basert på boka ”Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing”. De kan også brukes direkte sammen med stoffet på webområdet.

Du finner mer om dette på siden: Undervise leseferdigheter

Du som vil ha kurs

Webområdet er også informasjon om og reklame for kurs i leseferdigheter. Vi holder både bedriftsinterne og åpne kurs. For nærmere opplysninger om mulighetene for å delta på kurs, se siden: Kurs

Informasjon om boka

Både webområdet og kursene er basert på boka ”Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing” av Terje Kato Stangeland og Leif-Runar Forsth. Boka er skrevet for selvstudium og som kursbok.

For deg som synes det er greiere å lære fra en bok enn fra et webområde, kan den være nyttig. Den inneholder mer stoff, spesielt flere treningsoppgaver, enn webområdet.

Boka er også for deg som trenger en kursbok til dine egne kurs i leseferdigheter.

Innholdsfortegnelsen og deler av boka er lagt ut på webområdet.

Du finner mer informasjon om boka på siden: Boka

Til Pressen

Vi vil pressen all den informasjon de måtte ønske om oss og prosjektet og tankene bak webområdet Hurtiglesing.no. Vi har samlet noe av den vesentligste informasjonen på denne siden: Til Pressen

Aquarius Forlag AS

Boka er utgitt på Aquarius Forlag AS. Forlaget utgir bøker for utvikling av mennesker og organisasjoner.

IPO AS

Kurset og boka er utviklet av Terje Kato Stangeland og Leif-Runar Forsth i regi av kurs og konsulentfirmaet IPO AS. Du finner mer om IPO på deres webområde: www.ipo.no

Humanagement AS

Humanagement AS arbeider med utvikling av mennesker og organisasjoner. De holder også kurs om leseferdigheter basert på boka ”Hurtiglesing – Superlesing – Fotolesing”. For mer informasjon om Humanagement, se webområdet: www.humanagement.no

Webområdets redaktører

Webområdet er utviklet av Atle Reigstad og Leif-Runar Forsth

Bodil Nordvik, leder i IPO, har også bidratt.

Kontakt oss

Vi vil selvsagt være mulig å kontakte om det skulle være noe du stusser over om webområdet, dets innhold, eller har lyst til å melde deg på kurs. Kontaktinformasjon finner du på denne siden: Kontakt oss